Μηνύσεις γιατί άνοιξε αντιπυρικές ζώνες. Το «άκρον άωτον» της γραφειοκρατίας


Με την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου (τον Μάιο), ο δασάρχης Καπανδριτίου υπέβαλε σωρεία μηνύσεων εναντίον του δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Ζαγάρη. Και τούτο γιατί ο τελευταίος, πειθαρχώντας στις υποδείξεις του υπουργείου Εσωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προσπάθησε να ανοίξει αντιπυρικές ζώνες στα δάση της περιοχής του, προκειμένου να τα προστατεύσει στο ενδεχόμενο πυρκαγιάς...
Οπως κατήγγειλε ο ίδιος ο δήμαρχος Μαραθώνα, για κάθε αντιπυρική ζώνη που άνοιξε με τα μηχανήματα του δήμου... εισέπραξε αντίστοιχα και μία μήνυση!
Ως επακόλουθο τούτης της γελοιότητος, κατόπιν εισαγγελικής κλήσεως, ο δήμαρχος του Μαραθώνα πριν από έναν περίπου μήνα προσήλθε ενώπιον του ειρηνοδίκη Καπανδριτίου και κατέθεσε (ανωμοτί) απολογητικό υπόμνημα, κατηγορούμενος (ο βέβηλος) για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, ώστε να προστατεύσει το δάσος!
«Είναι παράδοξο το υπουργείο Εσωτερικών να διαθέτει λεφτά στους δήμους για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και το αρμόδιο δασαρχείο να μας απαγορεύει να κάνουμε διάνοιξη των εν λόγω ζωνών για να προστατεύσουμε το δάσος», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Μαραθώνα Σπύρος Ζαγάρης.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι όταν το 2007 η Αττική είχε πάλι κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των πυρκαγιών, προσπάθησε να κάνει διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών στο Κάτω Σούλι, με αποτέλεσμα να υποβληθούν εναντίον του τέσσερις μηνύσεις από το Δασαρχείο Καπανδριτίου, εν ονόματι του ότι η περιοχή είναι «δασική έκταση χαμηλής βλάστησης»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου