ΟΦΕΛΟΣ


Απόδοση δικαιοσύνης   Πρωτίστως θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα σταματήσει η καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.  Απο τα πιο απαραίτητα χαρακτηριστικά ενός κράτους είναι η δικαιοσύνη και ο σεβασμός των πολιτών του.  Η Ιστορία έχει πολλά παραδείγματα όπου η καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχε πολύ δυσάρρεστες εξελίξεις.
Αποφυγή αύξησης προστίμων εις βάρος του κράτους  Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει αποφασίσει σημαντικά πρόστιμα εις βάρος του Ελληνικού κράτους σε όλες τις υποθέσεις που έφτασαν εκεί.  Όποιος κατορθώσει να καταφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα κερδίσει μεγάλες αποζημιώσεις. Οσο δεν βρίσκεται λύση στο πρόβλημα τόσο θα μεγαλώνουν τα πρόστιμα εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.
Μεταβιβάσεις – ενοικιάσεις -  επενδύσεις  Η τακτοποίηση του ιδιοκτησιακού,  της χρήσης γής  και των αυθαιρέτων θα δημιουργήσει μεταβιβάσεις  και ενοικιάσεις που θα φέρουν φορολογικά έσοδα. Κάποια ακίνητα μπορεί να νοικιασθούν η να πωληθούν σε ξένους βελτιώνοντας το ισοζύγιο.
Θα γίνουν επιχειρηματικές επενδύσεις όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Κατασκευαστική ανάπτυξη
Κάποιες λύσεις όπως ανταλλαγή εκτάσεων, ένταξη περιοχών στο σχέδιο πόλης, ήπια οικοδόμηση  θα  αυξήσουν την οικοδομική δραστηριότητα και τα έργα υποδομών.
Τακτοποίηση αυθαιρέτων  Με την τακτοποίηση/νομιμοποίση θα συμμετέχουν στη φορολόγηση και στη φανερή οικονομική δραστηριότητα. Ο εξορθολογισμός των προστίμων θα οδηγήσει στην είσπραξη τους.  Θα γίνει πληρωθούν οι άδειες οικοδόμησης.  Θα αυξηθεί η κατανάλωση υπηρεσιών κοινής ωφελείας  κλπ όπως και η είσπραξη φόρων από αυτές τις υπηρεσίες. 
Πολλά από τα αυθαίρετα είναι πρόχειρα κατασκευασμένα και εξοπλισμένα επειδή υπάρχει αβεβαιότητα για το μέλλον τους.  Με την τακτοποίηση  θα γίνουν έργα ανακατασκευής, θα αγοραστούν βελτιωθεί ο εξοπλισμός. Θα γίνουν έργα για την  εξοικονόμηση ενέργειας συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.
Δάσωση δημόσιων εκτάσεων όπως και η αντικατάσταση  δένδρων  σε περίπτωση κοπής  εκτός απο την αύξηση των δασών και θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη.
Πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα  Όπως γνωρίζουν  καλά ακόμη και οι πρωτοετείς οικονομικών σχολών, σε όλα τα προαναφερθένται, η αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας έχει πολλαπλασιαστικό και διαχυτικό αποτέλεσμα πχ  με τα χρήματα που θα πάρει κάποιος από τη πώληση ενός ακινήτου είναι πιθανό να προχωρήσει σε αγορά άλλου ακινήτου όπου και εκει το κράτος θα εισπράξει φόρο.  Ο πωλητής της δεύτερης συναλλαγής μπορεί να αγοράσει αυτοκίνητο που πάλι θα εισπράξει το κράτος φόρο κλπ
Πληθυσμιακή αραίωση  πόλεων  Με τις λύσεις που προτείνουμε θα αραιώσει ο πληθυσμός των πόλεων και θα μειωθούν όλα τα σχετικά προβλήματα: δυσκολία στάθμευσης, αυξημένη κίνηση, έλλειψη πρασίνου, ψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι, συνωστισμός, χαμηλό ποσοστό επιφάνειας κατοικίας ανά άτομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου