Περιγραφή κίνησης και ποσοστό εκλογικού σώματος


Χιλιάδες Έλληνες πολίτες αγόρασαν γεωργική γη με νόμιμα συμβόλαια, ακολουθώντας καθόλα τη νόμιμη διαδικασία.  Πλήρωσαν φόρους, έκαναν τους απαιτούμενους ελέγχους στα Υποθηκοφυλάκια, τα δηλώνουν στην Εφορία.  Κατά τη διενέργεια των ελέγχων δεν προέκυψε κάτι για το ακίνητο.  
Σε πολλές περιπτώσεις έδωσαν όλες τις οικονομίες τους και το ακίνητο είναι η μονοδική περιουσία που έχουν. Κάποιο διάστημα μετά την απόκτηση του ακινήτου η δασική υπηρεσία τα χαρακτήρισε δασικά και ως  εκ τούτου δημόσια και οι ιδιοκτήτες  αλλά και οι επισκέπτες θεωρούνται καταπατητές.  
Ανάλογες δυσκολίες έχουν αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζουν ξένοι που αγόρασαν γή για να κτίσουν ένα σπίτι και ελληνικές και ξένες εταιρείες που
έχουν αγοράσει γη για επιχειρηματική εκμετάλλευση. Σαν αποτέλεσμα πολλοί ξένοι επενδυτές είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί να επενδύσουν στην Ελλάδα γιατί υπάρχει φόβος η έκταση τους να χαρακτηριστεί ανά πάσα στιγμή δασική. 
Η ΕΛΟΚ είναι πανελλήνια συντονιστική επιτροπή συλλόγων, ομοσπονδιών, ομάδων, συνεταιρισμών που δραστηριοποιούνται σε τοπικό επίπεδο για οικιστικά ζητήματα με πρωτεύον το δασικό πρόβλημα. Συνετέλεσε στο να δοθεί μια λύση στο θέμα των αυθαιρέτων σε γεωργικές εκτάσεις.
Ενδέχεται, εάν  κριθεί απαραίτητο,  να μετεξελιχθεί σε  κάποια άλλη μορφή όπως κόμμα.

Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες περιοχές που υπάρχει δασικό η/και οικιστικό πρόβλημα:  Νέα Μάκρη, Μαραθώνας, Ραφήνα, Κερατέα, Πόρτο Ράφτη, Ωρωπός, Κορωπί, Παλλήνη, Βαρυμπόπη,  Αχαρνές, Πανόραμα Φυλής, Σταμάτα, Ροδόπολη, Αγιος Στέφανος,  Καπανδρίτι, Αφίδνες,  Γραμματικό, Σαλαμίνα, Μάνδρα,  Αγ.Θεόδωροι, Πόρτο Γερμενό, Ηλιούπολη, Ανω Γλυφάδα, Υμητός,  Ερέτρια, Μεσολόγγι, Χαλκιδική, Θεσαλονίκη, Λάρισα, Ηλεία.
Υπολογίζεται περίπου το 25% του εκλογικού σώματος αντιμετωπίζουν δασικά/οικιστικά προβλήματα:
α) Διακόσιες πενήντα χιλιάδες  αυθαίρετα βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις,  δεν περιλαμβάνονται στην τελευταία  ρύθμιση, απειλούνται  με κατεδάφιση, πολύ βαριές ποινές  και υπέρογκα πρόστιμα.  Καθώς είναι αδύνατο να πληρωθούν τα πρόστιμα αυτά, οι ιδιοκτήτες κινδυνεύουν με κατασχέσεις περιουσιών.
β) Διακόσιες χιλιάδες οικόπεδα οικοδομικών συνεταιρισμών βρίσκονται σε χαρακτηρισμένες δασικές εκτάσεις και δεν μπορούν να οικοδομηθούν.
γ) Δεκάδες χιλιάδες αγροτεμάχια που δεν έχουν κτίσματα ούτε ανήκουν σε οικοδομικούς συνεταιρισμούς βρίσκονται και αυτά σε δασικές εκτάσεις και το κράτος τα θεωρεί δημόσια.
δ) Τμήματα δήμων όπως ο Αγιος Στέφανος, Σταμάτα κλπ βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις.
ε) Χιλιάδες ιδιοκτησίες σε περιοχές εκτός σχεδίου όπου υπάρχει μη αναστρέψιμη οικιστική ανάπτυξη και αντιμετωπίζουν προβλήματα αποχέτευσης, ύδρευσης,  αποκομιδής σκουπιδιών κλπ
Επειδή σε κάθε ακίνητο αντιστοιχούν πολλοί περισσότεροι του ενός ψηφοφόροι (παιδιά, γονείς, αδέλφια) υπολογίζονται  2 με 3 εκατομμύρια ψηφοφόροι.  Εάν κάποιο κόμμα πάρει ανοιχτά σαφή θέση, ένα μεγάλο κομμάτι αυτών των ψηφοφόρων θα το υποστηρίξει.  Εξετάζεται το ενδεχόμενο δημιουργίας  πολιτικού φορέα που θα αναζητήσει στήριμη απο άλλες κοινωνικές ομάδες που έχουν υποστεί καταπίεση από το Ελληνικό κράτος.  Μετεκλογικά θα αναζητήσει συνεργασίες με κόμματα που έχουν παρόμοιες θέσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου