Κρατική φροντίδα δασών


Το κράτος  έχει αποδειχθεί ανίκανο να φροντίσει τα δάση και έτσι έχουν καταντήσει σκουπιδότοποι και χώρος απόρριψης μπάζων.  Το κράτος δεν μπορεί να κάνει ούτε τις απαιτούμενες ενέργειες πυροπροαστασίας με αποτέλεσμα κάθε φορά που ξεσπάει μια πυρκαγιά να καίγονται χιλιάδες στρέμματα αντί για λίγα μόνο στρέμματα.
Ποιός είναι ο βασικός λόγος που καίγονται τα δάση ;  Οι περισσότερες πυρκαγιές οφείλονται σε ατύχημα η απροσεξία. Κάποιες είναι εσκεμμένες. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση η ζημιά θα ήταν πολύ μικρότερη εαν είχαν γίνει οι ενέργειες πυροπροστασίας.  Η πυροπροστασία απαιτεί καθάρισμα της χαμηλής βλάστησης και διάνοιξη καθαρών ζωνών μέσα στο δάσος ούτως ώστε η φωτιά να περιοριστεί σε ένα μικρό κομμάτι.
Υπάρχουν φανατικοί η στενόμυαλοι που αντιτίθενται στη δημιουργία ζωνών διότι αυτό συνεπάγεται κόψιμο δένδρων και προτιμούν να καούν χιλιάδες στρέμματα παρά μόνο λίγα. Έχουν μάλιστα κατασκευάσει και σχετικές μελέτες να το αποδεικνύουν.  Στο Παράρτημα 4 παρατίθεται άρθρο που περιγράφει το μέγεθος της γραφειοκρατίας και της στενομυαλιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου