Σύστημα δημόσιας διαφθοράς και διαπλοκής και προπαγάνδας


Τα δύο κόμματα (μέχρι πρόσφατα) εξουσίας δίνουν κατά καιρούς υποσχέσεις για τακτοποίηση του θέματος αλλά επί της ουσίας δεν κάνουν τίποτε για να συνεχίσουν να κρατούν ομήρους για ψηφοθηρικούς λόγους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και να συλλέγουν πρόστιμα.  Επίσης φοβούνται την έντονη αντίδραση διαφόρων ομάδων που εναντιώνονται σε λύση για διαφορετικούς λόγους :
α) Διάφορα αριστερά κόμματα  επειδή μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων τους είναι φανατικοί οικολόγοι και σύμφωνα με τη κοσμοθεωρία τους όλα ανήκουν στο κράτος.  Τα κόμματα αυτά ξεσηκώνονται όταν πρόκειται για δικαιώματα μεταναστών αλλά δεν διστάζουν να καταπατούν δικαιώματα Ελλήνων.
β)  Δικηγορικοί Σύλλογοι επειδή έρχονται πολλές υποθέσεις κάθε χρόνο στα δικαστήρια σχετικά με το δασικό και άλλα οικιστικά θέματα.
γ) Σύλλογοι Δασολόγων επειδή οι δασονόμοι και δασάρχες έχουν ένα επιπλέουν εισόδημα από τις μίζες.
δ) Διάφοροι δικαστές για το ίδιο λόγο.
ε) Περιβαλλοντικές ΜΚΟ για να δικαιολογήσουν  την ύπαρξη τους και να συνεχίσουν να παίρνουν κρατικές επιδοτήσεις.
Στο Παράρτημα 5 παραθέτουμε μια πιο ακραία άποψη που υποστηρίζεται από  μια  μικρή μειοψηφία ανάμεσα μας αλλά κερδίζει συνεχώς έδαφος. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν είναι σωστή αλλά διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις.
Τα ΜΜΕ έχουν συμβάλλει στο απίστευτο μέγεθος της παραπληροφόρησης:  α) από παντελή άγνοια β) για να αυξήσουν κυκλοφορία και  ακροαματικότητα  γ) για λόγους προπαγάνδας επειδή εξυπηρετούν συμφέροντα.
 
Έχει επικρατήσει στη κοινή γνώμη μια πολύ κακή γνώμη για όσους έχουν δασικό/οικιστικό πράβλημα. Χαρακτηρίζουν τους πολίτες αυτούς: καταπατητές, εμπρηστές, οικοπεδοφάγους, μεγαλοκαρχαρίες, χωρίς περιβαλλοντικές ευαισθησίες.  Σε αντίθεση με την εικόνα που έχει δημιουργηθεί από τα μέσα ενημέρωσης, οι άνθρωποι  αυτοί είναι μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος,  αγόρασαν νόμιμα ένα κομμάτι γης για να καλύψουν τις στεγαστικές ανάγκες τους (συχνά είναι το μόνο περιουσιακό τους στοιχείο) και το  άδικο και ανάλγητο Ελληνικό κράτος ταλαιπωρεί και καταπιέζει επί δεκαετίες. Οι περισσότεροι είναι φυσιολάτρεις και για αυτό αγόρασαν  γη σε φυσικό περιβάλλον. Υπάρχουν πράγματι ελάχιστοι καταπατητές, οικοπεδοφάγοι, εμπρηστές αλλά είναι πολύ μικρό ποσοστό επι του συνόλου. 
Είναι αστείο ότι όσοι έχουν ισχυρά διαμορφωμένη αρνητική άποψη επι του θέματος,  όπως και πολλοί φαντατικοί,  δεν γνωρίζουν πραγματικά τι εννοεί ο νόμος όταν αναφέρεται σε καταπάτηση δημόσιας δασικής έκτασης.  Νομίζουν ότι  κάποιοι κακοί και αναίσθητοι πάνε σε πραγματικά δάση και τα καταπατούν χωρίς να έχουν τίτλους ιδιοκτησίας. Δεν μπορούν να φανταστούν ότι και ένας  ιδιοκτήτης αγροκτήματος με τίτλους ιδιοκτησίας από το 1890, θεωρείται καταπατητής δημόσιας δασικής έκτασης  εάν υπήρχαν θάμνοι στο ένα τέταρτο της έκτασης το 1945.   Όσοι ενημερώθηκαν έμειναν έκπληκτοι και άφωνοι και άλλαξαν αμέσως άποψη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου